14 Soruda Genital Beyazlatma

Genital bölge beyazlatma bir diğer deyişle vajina beyazlatma, kadın genital bölgesinde farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan kararmaların kalıcı olarak ortadan kaldırılmasına yönelik olarak yapılan işlemlerdir. Son yılların en fazla talep gören estetik uygulamalardan biri olan genital beyazlatma, kararma sorunu yaşayan bireyin cilt yapısına göre farklı yöntemlerle yapılmaktadır.

 

1- Genital Bölgeler Neden Kararır?

 

Farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan kararmaların en önemli sebepleri arasında, doğum kontrol hapı kullanılması, hormonal sorunlar, vajina bölgesinde meydana gelen tahrişler ve terleme yer almaktadır.

 

2- Genital Bölge Beyazlatması Neden Yapılır?

 

Genital bölgede ortaya çıkan kararmalar bireyde estetik kayıplar meydana getirerek özgüven kaybına sebep olmaktadır. Böyle durumlarda kadın kendi görüntüsünden rahatsızlık duyarak cinsellikten soğumaya kadar varan sorunlarla karşılaşabilmektedir. Vajina bölgesinin beyazlatılması birey açısından farklı sebeplere dayandırılır. Bu sebepler arasında,

 

  • Yaş ilerlemesi
  • Kilo alma sebebiyle vajinal bölgede kararmalar
  • Yanlış iç çamaşırı seçimi sebebiyle oluşan kararmalar
  • Genetik faktörler
  • Genital bölgenin enfeksiyon veya deformasyonlara maruz kalması

Genital Bölge Kararmaları Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Genital Bölge Kararması Sayfamızı Ziyaret Edebilirsiniz

 

3- Genital Bölge Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

 

Genital bölge kararmaları lazer ile kalıcı olarak ortadan kaldırılabilmektedir. Doktor muayenesinden sonra hekim tavsiyesi ve hastanın kendi seçimiyle bir yöntem belirlenmekte ve oldukça kısa süre içerisinde sorun giderilmektedir.

 

4-  Lazerle Genital Bölge Nasıl Beyazlatılır?

 

Karbondioksit lazer ile genital bölge beyazlatma 20 ila 25 dakika süren bir işlemdir. Lokal anestezi altında yapılan işlemler ağrısız, acısız bir şekilde gerçekleşmektedir. Genellikle tek seansta sonuçlanmakla birlikte cilt yapısına göre 2-3 seans sürebilmektedir. Lazer uygulamasından 3 gün önce genital bölgeye herhangi bir kozmetik ürün sürülmemeli, tıraş edilmemelidir. Cilt yapısı veya cilt rengi herhangi bir şekilde tedavinin sonuçların etkilemez. Çünkü uygulama sırasında her hastanın cildine göre lazer ayarlaması yapılmaktadır. Genital bölge beyazlatması sonrası hastanın ekstradan istirahat etmesi gibi bir zorunluluğu yoktur. Uygulama sonrası günlük yaşama kaldığı yerden başlayabilir. Sadece hekim tarafından tavsiye edilecek sürelerle cinsel ilişkiden kaçınmak yeterlidir.

 

5- Lazer İle Genital Bölge Beyazlatma Kaç Seans Sürer?

 

Genital bölge kararması sorunu yaşayan bireyler tarafından en sık sorulan sorulardan biri, lazerle tedavinin ne kadar sürdüğüdür. Genellikle tek bir seansta yapılan işlem sonrası beyazlatma yapılan bölgelerdeki ciltte soyulmalar görülmekte ve sonrasında yapılan beyazlatma işleminin sonuçları net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Uygulama sonrası beklentilerin en üst düzeyde elde edilmesi için yaklaşık 1 ay gibi bir sürenin geçmesi gerekir.

 

6- Lazer İle Genital Bölge Beyazlatmak Cilde Zarar Verir Mi?

 

Lazer tedavisi tıbbın birçok alanında kullanılan ve ileri teknoloji ürünü cihazlar yardımıyla yapılan işlemlerdir. Genital beyazlatma seanslarında cildin birkaç milimetre altına uygulanan lazerin bireyin genel sağlığına ve cilt yapısına zarar vermesi söz konusu değildir.

 

7- Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Uygulaması Ağrılı Bir İşlem Midir?

 

Oldukça kısa süre içerisinde yapılabilen lazerle beyazlatma işlemi beyazlatma yapılacak bölge uyuşturularak uygulanmaktadır. Bu sebeple gerek işlem sırasında, gerekse sonrasında herhangi bir acı veya ağrı duyulmaz. Ancak uygulama sonrasında genital bölgede hafif şişkinlik, kızarıklık olması muhtemeldir. Hekim tarafından reçete edilen krem veya ilaçların düzenli kullanılması halinde birkaç gün içerisinde tüm belirtiler ortadan kaybolmakta ve yepyeni ve genç bir cilt yapısı ortaya çıkmaktadır.

 

Genital bölge beyazlatma bir diğer deyişle vajina beyazlatma, kadın genital bölgesinde farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan kararmaların kalıcı olarak ortadan kaldırılmasına yönelik olarak yapılan işlemlerdir.

 

8- Genital Bölge Beyazlatma İşleminden Sonra Cinsel Yaşam Ne Zaman Başlar?

 

Lazerle genital bölge beyazlatma kişilerin cinsel yaşamını uzun süre etkileyecek bir uygulama değildir. Yaklaşık 1 haftalık bir bekleme süresinden sonra birey, cinsel yaşamına kaldığı yerden devam edebilmektedir. Lazerle genital bölge beyazlatma öncesi cinsellikten estetik kaygılar yüzünden uzak duran bireyler, sonrasında daha fazla cinsel haz duymakta ve cinsel yaşamları daha da renklenmektedir.

 

9- Genital Bölge Beyazlatma Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 

Uygulama sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, kişisel temizlik ve hijyen kurallarının uygulanmasıdır. Uygulama sonrasında hekim tarafından reçete edilen ve bölgede oluşması muhtemel kızarma ve şişmelerin tedavisinde kullanılan krem veya ilaçların düzenli ve eksiksiz bir şekilde alınması gereklidir.

 

10- Güneş Işınları Beyazlatma Sonrası Zararlı Mıdır?

 

Lazer ile genital bölge beyazlatma sonrası hekimin önereceği sürelerce güneş ışınlarına direkt maruz kalmamak gerekir. Ayrıca ilk günlerde sıcaklık sebebiyle cilde zarar verebilecek hamam, sauna solaryum gibi ortamlardan kaçınmak gerekir.

 

11- Genital Bölge Beyazlatmasını Evde Yapmak Mümkün Mü?

 

Sınırlı da olsa bazı bitkisel ve kozmetik uygulama kısa süreli olarak beyazlamaya yaralı olmakla birlikte, bazı kişilerde enfeksiyon oluşumuna sebep olabilmektedir. Hassas bir cilt yapısına sahip olan genital bölgelere hâkim tavsiyesi dışında herhangi bir krem sürmek veya bitkisel karışımlar uygulamak önemli zararların oluşmasına yol açabilmektedir. Genital bölgelerin kalıcı olarak beyazlatılması ancak klinik yöntemlerle mümkün olmakta, uygulamalar en üst düzeyde sterilizasyona sahip modern kliniklerde uzman hekimlerin kontrolünde yapılmaktadır.

 

12- Genital Bölgeleri Beyazlatan Kremler Var Mı?

 

Genital bölgelerin beyazlatılmasına yönelik etkileri olduğu söylenen birçok farklı krem ve bitkisel karışım eczanelerde satılmaktadır. Koltuk altları, diz kapağı kararması, dirsek kararmaları için de birtakım krem ve ilaç önerilmekle birlikte, hiçbir alternatif genital bölgelerin kalıcı olarak beyazlatılmasında etkili değildir. Özellikle içerisinde kimyasal karışımlar veya cıva gibi ağır metallerin bulunduğu formüller vücuda beklenmeyen zararlar verebilmekte cilt yapısı zarar gördüğü gibi, genital bölgelerde enfeksiyonlara sebebiyet verebilmektedir.

 

13- Genital Bölge Beyazlatma Sırasında Ortaya Çıkabilecek Riskler Nelerdir?

 

Lazerle genital bölge beyazlatma oldukça düşük riskler içeren bir uygulamadır. Ancak, hatalı hekim ve klinik seçimleri riskin büyümesinde en önemli etkendir.  Nadiren görülmekle birlikte vajina beyazlatma uygulamasında ortaya çıkabilecek riskler arasında,

 

  • Enfeksiyon oluşumu
  • Kanama
  • Kalıcı renk hasarları
  • Genital bölgenin tahriş olması
  • Cinsel fonksiyon bozukluklarıdır.

 

14-  Genital Bölgelerin Beyazlatılması Sonrasında Bölgenin Temizliği Nasıl Yapılmalı?

 

Lazerle genital bölge beyazlatıldıktan sonra bölgenin temizliği çok daha büyük önem kazanmaktadır. Çünkü gerekli hijyen kurallarına uyulmaması halinde uzun bir süre sonra olsa bile yeniden kararma oluşması muhtemeldir. Bu sebeple genital bölge temizliği dikkatli bir şeklide yapılmalıdır.

 

  • Genital bölgelerin her zaman kuru tutulmasına özen gösterilmelidir.
  • Pamuklu iç çamaşırları tercih edilmelidir.
  • Düzenli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmeli kilo alınmamalıdır.
  • Sigara ve alkolden uzak durulmalıdır.
  • Vajinal duştan uzak durulmalıdır.
  • Banyo sonrası genital bölgenin tamamen kuruduğundan emin olunmalıdır.