15 Soruda Genital Bölge Estetiği

Genital bölge estetiği özellikle normal yolla doğum yapmış bulunan kadın bireylerin estetik kayıplarının giderilmesi, sarkık vajina dudaklarının düzeltilmesi, vajina dudaklarının daha dolgun görünmesi adına yağ enjekte edilmesi ve kızlık zarı konusunda yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla yapılmaktadır. Bu tür uygulamalar kadınların yaşam kalitesini artırmak ve estetik kaygılarını gidermek adına oldukça önemlidir. Hem kozmetik hem de medikal amaçlı olarak yapılabilen genital bölge estetik uygulamaları,

 

  • Vajinoplasti
  • Labioplasti
  • Yağ enjeksiyonları
  • Kızlık zarı onarımı gibi farklı amaçlara yönelik olarak yapılmaktadır.

 

Genital Bölge Estetiği Hakkında En Fazla Merak Edilenler

 

1- En fazla talep gören vajina ameliyatları nelerdir?

 

Günümüzde an sık talep gören ameliyatlar arasına ilk sıralarda vajina daraltma ve labioplasti ameliyatları yer almaktadır. Doğum sonrası vajinada oluşan bollaşmaların giderilerek yeniden daraltılması ile ilgili olarak yapılan ameliyatlar vajinoplasti olarak adlandırılır. Vajina dudaklarının sarkması sonucu oluşan estetik kayıplar ise labioplasti ameliyatlarıyla giderilmektedir.

 

2- Vajinoplasti ameliyatı nasıl yapılır?

 

Çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştirilen vajinoplasti ameliyatları, isteğe bağlı olarak bel bölgesinin uyuşturulması şeklinde de yapılabilmektedir. Vajina arka duvarından yapılan daraltma işlemi sonrasında vajinanın daha sıkı bir yapıya kavuşması sağlanır. Ameliyat yaklaşık 30 ila 45 dakika sürmekte, hasta aynı gün taburcu edilmektedir.

 

3- Vajina gevşemesinin olumsuz etkileri nelerdir?

 

Vajina kaslarının gevşek oluşu ve dudakların sarkık bir şekilde görülmesi hem estetik açıdan hem de eşler arasında cinsel tatminsizlik açısından sorunlar oluşturabilmektedir. Kadınları hem cinsel hem de psikolojik yönden etkileyen bu durum, eşler arasında uyumsuzluk sebeplerinden biri olarak görülmektedir.

 

4- Vajinoplasti ameliyatından ne kadar süre sonra normal cinsel yaşama dönülür?

 

Vajinoplasti ameliyatı sırasında kendiliğinden eriyen dikişler kullanılması sebebiyle dikiş aldırma işlemin gerek duyulmaz. Hekim tarafından tavsiye edildiği şekilde hijyen kurallarına uyulması ve verilen ilaçların düzenli alınması halinde 6 hafta sonra çiftler normal cinsel yaşamlarına devam edebilmektedir.

 

5- Genital bölge estetik ameliyatları kızlık zarına zarar verir mi?

 

Vajina daraltma operasyonları genellikle normal yolla doğum yapmış bulunan kadınlara yönelik olarak yapılan estetik müdahalelerdir. Labioplasti ameliyatlarında ise vajina dudaklarındaki aşırı sarkmalar onarılacağı için kızlık zarına herhangi bir zarar vermesi söz konusu değildir.

 

6- Genital Bölge estetik ameliyatları ağrılı ameliyatlar mıdır?

 

Genital bölgelere yönelik olarak yapılan tüm ameliyatlar hastanın durumuna bağlı olarak genel veya lokal anestezi altında yapılmaktadır. Bu sebeple ameliyat sırasında ağrı veya acı duyulmaz. Ameliyat sonrası oluşabilecek hassasiyetler ise kısa süre içerisinde ortadan kaybolur.

 

7- Genital bölge ameliyatları sonrasında iz kalır mı?

 

Vajina daraltma ve labioplasti ameliyatlarında kullanılan dikişler vücutta eriyebilme özelliğine sahiptir. Kısa bir süre içerisinde kendiliğinden kaybolmaları sebebiyle genital bölgelerde her hangi bir iz bırakması söz konusu değildir.

 

8- Labioplasti ameliyatı nedir?

 

Genital bölgeye bakıldığında dıştan görülen küçük vajina dudakları bazı kişilerde sarkık veya daha uzun olabilmektedir. Labioplasti ameliyatı bu tür sorunlar yaşayan bireylere uygulanan bir cerrahi girişimdir.

 

9- Labioplasti ameliyatı ne kadar sürer?

 

Bu tür ameliyatlar lokal anestezi altında yapılmakta ve yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Kendiliğinden eriyen dikişlerin kullanıldığı ameliyat sırasında küçük vajina dudakları uyuşturulduktan sonra, iç dudaklar dış dudakların arasından çok fazla sarkmayacak şekilde düzeltilmektedir.

 

10- Yağ enjeksiyonu nasıl yapılır?

 

Dış genital bölgenin estetik görünüm kazanmasını sağlamak adına yapılan yağ enjeksiyonu, dış vajina dudaklarının yeterli dolgunluğa sahip olması adına yapılmaktadır. Ameliyathane şartlarında ve lokal anestezi altında yapılan işlem sırasında kişinin kendi karın bölgesinden alınan yağ dokusu büyük dudaklara enjekte edilmektedir.

 

11- Yağ enjeksiyonu sonrası normal yaşama dönüş süresi nedir?

 

Yağ enjeksiyonu sonrasında vajina dudaklarında şişme görülmesi olağan bir durumdur. Birkaç gün içerisinde giderek azalan ve kaybolan şişlikler sebebiyle rahatsız olmamak adına, bu dönemlerde daha bol iç çamaşırlarının giyilmesi tavsiye edilmektedir. Ağrı oluşumuna karşı hekim tarafından reçete edilen ilaçların kullanılması sayesinde tedavi süreci sorunsuz bir şekilde atlatılır. Yağ enjeksiyonu uygulamaları sonrasında oluşabilecek en önemli komplikasyon, enfeksiyon oluşabilme ihtimalidir. Bu gibi durumlarda antibiyotik tedavisi uygulanarak sorun ortadan kaldırılır.

 

12 - Kızlık zarının tamiri mümkün müdür?

 

Kızlık zarının parçaları kaybolmadığı takdirde ne zaman yırtıldığı önemsenmeksizin tamir edilmesi mümkündür. Ancak bireyin çok sayıda cinsel ilişki yaşamış olması veya doğum yapmış olması halinde kızlı zarı kalıntısı bulunamayacağı için tamirat yapılamaz.

 

13 - Kızlık zarı tamiri nasıl yapılır?

 

Vücut sağlığı veya estetik görünüm açısından zorunlu olmayan kızlık zarı dikimi, genellikle sosyal ve psikolojik beklentilere yönelik olarak yapılan bir işlemdir. Yırtılan kızlık zarının yeniden dikilmesi işlemidir ve ilk cinsel ilişkide kan gelmesini sağlamak adına yapılır.

 

14 – Kızlık zarının tamir edildiği anlaşılır mı?

 

Uzman jinekologlar dışında hiç kimse kızlık zarının tamir edildiğini anlayamaz. Öyle ki yakından incelenmesi durumunda bile ameliyata dair hiçbir iz görülmesi söz konusu değildir. Kızlık zarı dikimi konusunda hastanın isteği dışında hiçbir kişiye bilgi verilmez. Bu sebeple kızlık zarı dikimi için başvuran bireyler son derece müsterih olmalıdır.

 

15-  Kızlık zarı tamiri sonrası nelere dikkat edilmelidir?

 

Kızlık zarı tamiri oldukça kısa bir süre içerisinde yapılan bir işlemdir. Ameliyat sonrası birkaç gün ped kullanılması, ameliyat bölgesine elle temas edilmemesi, hijyen kurallarına ve tuvalet temizliğine dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir.