Genital Bölge Kararması

Bikini bölgesi olarak da adlandırılan genital bölge, farklı sebeplere dayalı olarak renk değiştirebilmektedir. Özellikle ilerleyen yaşlarda daha önemli bir estetik soruna dönüşen genital bölge kararması, kişisel hijyen ve vücut bakımıyla yakından alakalı bir sorundur. Genital bölgelerin rengi, vücudun diğer kısımlarına oranla daha koyu bir renk tonuna sahiptir. Ancak kararma daha da koyu bir rengin ortaya çıkması anlamında gelir. Birçok farklı sebebe bağlı olarak ortaya çıkan bu tür sorunlar, kadınlarda öz güven sorunu yaşanmasına neden olur.

 

Estetik kaygılara sebebiyet veren genital bölge kararması eşlerin cinsel münasebetten soğumasına sebep olabildiği gibi, zamanla aile ilişkilerinin zarar görmesine varan sonuçlara yol açabilmektedir. Bu tür oluşumlar kadınların havuz, sauna, deniz gibi aktivitelerden uzaklaşmasına ve sosyal yalnızlığa sebep olarak psikolojik sorunların yaşanmasına temel teşkil eder. Genel sağlık sorunu olarak görülmemekle birlikte genital bölge kararmasının kadınların yaşamına olumsuz etkileri bir hayli fazladır.

 

 

Genital Bölgelerin Kararma Sebepleri

 

Genital bölge kararması birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen bir durumdur.  Özellikle vücudun salgıladığı östrojen hormonu yoğunluğuna bağlı olarak ortaya çıkan kararmalar bunun dışında,

 

  • Yaş ilerlemesi,
  • Gebelik sırasındaki hormonsal değişimler,
  • Doğum Kontrol hapı kullanımı,
  • Güneş altında uzun süre kalmak,
  • Yanlış iç çamaşırı tercihi,
  • Vajina bölgesine yapılan temizlikte kullanılan lazer epilasyon yöntemleri, jilet kullanımı sebebiyle ortaya çıkabilmektedir.

 

Genital bölgeler vücudun diğer bölgelerine oranla daha hassas bir yapıya sahip bulunmaktadır. Genital bölgelerin temizliği sırasında yapılan yanlış uygulamalar da bölgenin kararma sebepleri arasında yer almaktadır. Bölgenin sürekli ıslak ve nemli olması, yaz dönemlerinde hava ile temasın kesecek giysiler tercih edilmesi gibi etkenler de genital bölgelerde kalıcı renk koyulaşmalarının ortaya çıkma sebeplerinden biridir. Ancak günümüzde kullanılan bazı yöntemlerle bu tür sorunların giderilmesi mümkün olmakta, genital bölgeler beyazlatılarak estetik kaygılar giderilmektedir.

 

Genital Bölge Beyazlatma Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Genital bölge beyazlatma uzun süreli uğraşlar gerektiren doğal yollarla yapılabildiği gibi, çok kısa sürede sonuç alınabilen klinik yöntemlerle de yapılabilmektedir. Lazer uygulamaları ve kozmetik kremlerle yapılan klinik uygulamalar genital kararma sorununun uzun süreli olarak ortadan kaldırılmasına olanak sağlamaktadır. Uzman kontrolü ve tavsiyesiyle kullanılması gereken kemler uzun süre kullanıldığı takdirde beklenilen etkinin elde edilmesini sağlarken, lazer uygulamaları oldukça kısa süreler içerisinde sonuç alınmasını mümkün kılmaktadır.

 

Lazerle genital bölgelerin beyazlatılması tedavisi ağrısız, acısız, hızlı ve basit yapılabilen bir uygulamadır. Lazer ışınlarının etkisiyle ciltte koyulaşmaya sebep olan deri altı pigmentlerinin parçalanması esasına dayalı olan bu yöntem, uygulama alanındaki dokuların sıkılaştırarak, bireyin daha canlı, diri ve genç bir cilt yapısına kavuşmasına olanak sağlar.

 

Genital Bölge Kararmasına Karşı Alınması Gereken Önlemler

 

Genital bölge kararmasına karşı alınacak önlemler arasında ilk sırada iç çamaşırı tercihlerinin gözden geçirilmesi yer alır. Bölgenin sürekli ıslak ve nemli olması, kararmanın oluşma sebepleri arasındadır. Bu sebeple pamuklu ve hava geçiren iç çamaşırları kullanarak bölgenin terlememesine özen göstermek gerekir. Bir diğer kişisel önlem de genital bölge temizliğinde kullanılan yöntemlerin gözden geçirilmesi olmalıdır. Temizlik sırasında jilet kullanımı, lazer epilasyon yapılması de ciltte kararmaya olan faktörler arasında yer almaktadır.

 

Bunların dışında bir diğer etken de, hekim tavsiyesi olmadan kullanılan krem ve diğer kozmetik ürünlerdir. İç veya diş faktörler sebebiyle her yaştan kadında görülebilen genital bölge kararmaları,  kadınların yaşam konforunu etkilediği gibi psikolojik olarak da sorun yaşamalarına sebep olmaktadır. Ancak; uzman bir hekim tarafından yapılacak muayene ve lazer uygulaması ile bu tür sorunlar tamamıyla ortadan kaldırılabilmektedir.

 

Bikini bölgesi olarak da adlandırılan genital bölge, farklı sebeplere dayalı olarak renk değiştirebilmektedir. Özellikle ilerleyen yaşlarda daha önemli bir estetik soruna dönüşen genital bölge kararması, kişisel hijyen ve vücut bakımıyla yakından alakalı bir sorundur.