Genital Bölgede Kaşıntı Nedenleri

Genital Bölgede Kaşıntı Nedenleri  Nelerdir? Sizler için cevaplarını araştırdık. Genital bölgede kaşıntı olmasını en önemli nedenlerinden birisi vajina da meydanda gelen mantar enfeksiyonudur. Ancak başka nedenlerden dolayı da genital bölgede kaşıntılar meydana gelebilmektedir. Partnerden bulaşmaz. Uzun süre  iç çamaşırının değiştirilmemesi, stres, antibiyotik kullanımı, umumi tuvaletlerden mikrop kapma kasıkta kaşınma ve genital bölgede akıntı mantar nedeni olabilir. Kaşıntının nedeninin tespiti ve tedavi uygulanabilmesi için jinekolog muayenesi gerekir. Ancak hemen muayene, olma imkanınız yok ise, birtakım geçici çözümlere başvurabilirsiniz.

 

Genital Bölgede Görülen Mantar Kaşıntı  Nedeni Mi?

 

Genital bölgede  kaşıntı meydana gelmesi kadın için üzücü ve rahatsız edici bir durumdur. Genital bölgede meydana gelen ani kaşıntılar çıkması yüzünden kadınların sosyal hayatında da büyük tedirginliklere neden olabilmektedir. Bu nedenlerden dolayı genital kaşıntının neden olduğu problemler araştırılmalı daha sonra ise muhakkak bir uzmana danışılarak tedavi yöntemi gereklidir.

 

Genital bölgedeki arasındaki kaşıntının meydana gelmesinde en önemlileri etkenlerden biri mantar hastalıklarıdır bir oldukça etkili mevcuttur. Mantar hastalığı dışında da bir oldukça sebebi bulunabilmektedir.

 

Genital Bölgede Mantar Olmasının Nedenleri



- Temizlik ve hijyene önem vermemek
- Sık Cinsel ilişkide bulunma
- Uzun süreli antibiyotik kullanımı
- Gebelik sürecinde genital bölgelerde kaşıntıya neden olabilmektedir.
- Menopoz: bağlı olarak vajina duvarlarında oluşan incelme ve kuruma vajinal bölgede hassasiyeti artırarak kaşıntıya sebep olabilir.

 

Genital Bölgede Mantar Belirtileri

 

Bir kısım mantar çeşitleri cinsi ilişki  yoluyla partnerinize bulaşabilir bunlar;Her ikinizde de kaşıntı, yanma ve akıntı gibi belirtiler  varsa çiftler doktora beraber gitmeli ve tedaviyi beraber uygulanmalıdır. Çiftlerden birinin tedaviye gelmemesi  mantarın bulaşmaya devam etmesine neden olur.

 

1- Sarı renkte koyu kıvamlı akıntı
2- Genital bölgede meydana gelen kaşıntı nedeniyle ortaya çıkan yanma ve şişlik hissi
3- Pelvik bölgede  kramp ve ağrı hissi

 

Vajinal Mantar Nasıl Tedavi Edilir?

 

-Eğer vajinal mantar olduğunu düşündürecek belirtiler varsa, öncelikle doğru teşhis için mutlaka uzman  doktora gitmelisiniz. Daha önce vajinal mantar hastalığı ile karşılaşmış ve tedavi olmuşsanız bu konuda deneyimli sinizdir. Doktorunuzun tarafından önerilmiş olduğu krem ve tedavi yöntemleri ile bir an önce bu rahatsızlıktan kurtulmanız mümkün olacaktır.


-Vajinal mantar tedavisi süresince dikkat etmeniz  gereken önemli öteki nokta cinsel ilişkiye girmemektir. Tedavi devam ederken, cinsel ilişkiye girmeniz tedavi sürecini uzatacağı gibi bulaşıcı da olabileceğinden partnerinizde de aynı ya da benzeri sıkıntıların yaşanmasına sebep olabilir.Tedavi boyunca ateş, titreme, kramp, benzer biçimde şikayetler varsa  daha fazla vakit kaybetmeden doktorunuza görünün. Çünkü tüm bu ayrı bir mantar türünün belirtisi olabilir.

 

Genital Bölge Kaşıntısının Nedenleri

 

  • Cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıklar; genital siğiller genital bölgede ciddi şekilde kaşıntılara oluşmasına neden genital bölgelerde kaşıntıya sebep olan hastalıklar , trikomonas, gonore şeklinde hastalıklardır.
  • Cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıklar; genital bölgede  daha çok Candida mantarı oluşmaktadır . Genital bölgede. Her 5 kadından 4'ü yaşamı süresince  mantar enfeksiyonu geçirir.
  • Mantar dışında trikomonas, genital siğiller gibi cinsi temasla bulaşan hastalıklar da kaşıntıya neden
  • Menopoz ile birlikte östrojen hormonu azalmasına bağlı kuruluk kaşıntı yapabilir.
  • Dermatit, egzama, sedef yada liken sklerozus şeklinde hastalıklar da kadınlarda  kaşıntı yapabilir.
  • Bağırsağa ilişkin parazit enfeksiyonları da araştırmaktadır. Bu hastalıklar mikroorganizmalara, östrojen hormonu azlığına veya dıştan kullanılan kimyasal sebeplerden olabilir.

 

Bakteriyel Vajinoz Bakteriyel



Bakteriyel vajinozis (BV) jenital bölgede kaşıntının diğer bir nedenidir.  BV organik olarak oluşan vajinadaki iyi ve kötü bakteri arasındaki dengesizlik nedeniyle rahatsızlık tetiklenir. Bu durum genelde semptomlara neden olmaz. Uzun süreli kötü kokulu bazen gri beyaz ve köpük bir kıvam şeklinde akıntı olabilir.

 

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar



Korunmasız cinsi ilişki sırasında bulaşabilir genital bölge ve  kasıkta kaşıntıya neden olabilir.

Bunlar Arasında şunlar bulunur:

1- Genital bölgede siğiller çıkması ve bunların HPV virüsüne  neden olması
2- Erkekte bel soğukluğu
3-Trikomonas vajiniti

Bu türdeki hastalıklar, sarı, yada yeşil   vajinal akıntılara neden olurken idrar yaparken idrar yaparken görülen ağrı olmak üzere pek çok semptomlara neden olabilir.

 

Vulva Kanseri


Ender görülen vajinal kaşıntı, vulva kanseri habercisi olabilir. Bu, kadın genital bölgesinin dış kısmı olan vulvada kullanabileceğiniz bir kanser türüdür. Vajinanın iç ve dış dudaklarını, klitorisini ve vajinanın açılımını kapsar.

 

Vulva kanseri onu vakit hiçbir belirti ve bulgur vermeden semptomlara da  neden olmayabilir. Bununla birlikte, semptomlar ortaya çıktığında genital bölgede (vulva ) kaşıntı, anormal kanama veya ağrı olabilir. Vulva kanseri doktorunuz erken aşamalarda tanılaması ile  başarılı bir biçimde tedavi edilebilir. Yalnız vulva kanserinin erken teşhis  ve tanılaması için için 1 yıllık  jinekolojik muayene şarttır.

 

Genital Bölge Kaşıntısı Nasıl Önlenir?

 

  • Dar pantolon tayt ve dar kıyafetler giyilmemesi
  • Naylon iç çamaşırları değil pamuklu tercih edilmesi,
  • Vajina dış ve içine kozmetik içerikli krem, kullanılması
  •  İç çamaşır, mayo ve petlerin uzun süre değiştirilmeden kullanılması genital bölgenin kayganlığını etkiler. Bu nedenle bu türdeki ürünleri uzun süre kullanmamaya özen gösterilmelidir.
  • Genital bölge temizliği dıştan ve PH değeri olan ürünler ile özenli bir şekilde yapılmalı ve kuru o bölge tutulması.
  • Vajinal duş yapmaktan kaçınmalıdır.
  • Çamaşırlar bol su ile durulanmalı
  • Çamaşır yıkama sırasında mümkün olduğu kadar az deterjan Kimyasal  madde kullanılmalıdır ettik.

 

Mantar Dışında Vajinal Kaşıntının Tedavisi Nasıldır?


Mikroorganizmalara bağlı olarak genital bölgede yaşanılan kaşıntılı durumların tedavisi enfeksiyonun tipine özel ilaç veya antibiyotiklerle yapılır. Dermatolojik olan nedenler çoğunlukla dışarıdan kullanılan sathi tedavilerle çözülür.

 

Vajinal Bölgesinde Yanma Neden Olur?


Vajinal bölgede kaşıntı ile beraber duyulan yanma hissi bir dizi kimyasal  ürünler ile  tetiklenir. Bu sırada da birtakım maddeler kan değerlerinin yükselmesine neden olabilir. Bunların etkisi ile genital bölge yanma, kızarıklık benzer biçimde şikayetler görülebilinir.

 

Genital bölgede  kaşıntı meydana gelmesi kadın için üzücü ve rahatsız edici bir durumdur. Genital bölgede meydana gelen ani kaşıntılar çıkması yüzünden kadınların sosyal hayatında da büyük tedirginliklere neden olabilmektedir.