Genital Estetik Ankara

Kadınlar için, ciddiye alınması gereken konuların   başında gelen genital sağlık açısından kendini ve partnerini düşünen her şeyi yaptırabileceği operasyonlardır. Bu noktada Genital Estetik Ankara ve çevresinde partnerleriyle beraber mutlu olabilmek isteyen, kadınlar için çok yönlü  kombine ameliyatlar geçirmektedir. Kısa süre içerisinde de sonuç veren bu ameliyatların insan hayatını riske eden yan etkileri bulunmamaktadır. Günümüzde dünya çapında, olduğu gibi ülkemizde de kadınlar tarafından çeşitli nedenlerden dolayı yaptırılabiliyor. Bununla birlikte da vajinanın yeniden düzeltilmesi ve yapılandırılmasını sağlar. Genital estetik diğer ismi ile kozmetik cerrahi oldukça geniş yöntemler bulunmaktadır. Bu cerrahi girişimler çok yönlü yaşın ilerlemesi doğum, şeklinde veya doğuştan olan hastayı memnun etmeyen görüntüyü düzeltmesi amacı ile yapılmaktadır.

 

Kombine İşlemler

 

Görüntü bozuklukları ile birlikte idrar kaçırma, kadında haz azalmama, sıklıkla görülen enfeksiyonlar ağrılı cinsel ilişki problemleri gibi kombine şikayetlerin çözümü için yapılan kombine cerrahidir. Günümüzde bayanların maddi olanakların artması ve  gelişen estetik cerrahinin değişik yöntemlerle bayanların   '' daha genç ve güzel '' olma istekleri genital estetik ameliyatları prosedürlerine daha sık başvuruda bulunulmasına  neden oluyor. Özellikle genital bölge görüntüsünden rahatsız olan  kadınların kendine güvenmeme durumu çeşitli psikolojik sıkıntılar partneri ile ilişkide sorunlara de yol açmaktadır.

 

Labioplasti

 

Lokal anestezi altında düz dudaklı ufak dudaklar olması gereken düzün boyutlara ve görünüme getirilirler. Eğer iki taraf arasında asimetri varsa müdahale esnasında bunun da düzeltilmesi ile estetik olarak güzel bir görünüme kavuşurlar. Aynı zamanda fonksiyonel olarak sebep olduğu problemler ortadan kalkar. Bu işleme labioplasti (iç dudak estetiği) ameliyatı denir.  Genital Estetik ameliyatları, yaklaşık 30-50 dakika kadar sürer. Labioplasti operasyonu sırasında kızlık zarına zarar vermez ve ameliyat sonrasında dikiş izi kalmaz. Uygun yöntemle yapıldığı zaman onun kaybına neden olmaz orgazmı engellemez ettik. Bu, sık doğum yapmış birçok kadında doğum sırasında gerilen genişleyen dokuların doğum ondan sonra normale dönememesine tekrar eden doğumlar ve yaşın ilerlemesi bu sorunu artırıcı rol oynar. Böyle durumlarda estetik görünümün düzeltmesi ve ilişki hazzını artırma amacıyla vajina estetiği vajina daraltma operasyonları yapılır. Vajinal daraltma operasyonunda fazla olan bir miktar doku çıkarılır ve gevşeyen kas dokusu birbirine dikilerek daraltma sağlanır.

 

Normal doğum sırasında görülebilen doğum yırtıklarının ya da doğumu kolaylaştırmak amacıyla meydana getirilen  kesinin (Epizyotomi) düzeltilmesi onarılmaması  sonrası enfeksiyon, yara benzer şekilde komplikasyonların görülmesi ve vajina girişinde görünüm bozukluğu sonucu  bollaşma ortaya çıkacaktır. Operasyon genellik 30 dakika ila 45 dakika arasında sürmektedir. Hasta operasyon sonrasında hemen normale yaşantısına dönebilir. Operasyonun yapıldığını sadece bir doktor muayenesi sonrası anlayabilir. Yani, partneriniz bu operasyonu geçirdiğinizi anlamaz. Çünkü ameliyat izi gözükmez. Ankara'da labioplasti ameliyatı hakkında bilgi almak için buradan yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Himenoplasti

 

Kızlık zarı dikimi kızlık zarının onarılarak cinsel ilişkide beklenen kanamanın oluşması amacıyla kişinin vajinasına yapılan cerrahi bir operasyonudur.  Vajinada beklenen kanamanın meydana gelmesi için yeni bir doku oluşturmaktır. Kızlık zarı dikimi kızlık zarının cerrahi operasyonuna verilen genel addır. Kızlık zarı için kanama ve hafif bir acı ile kendini gösterebilir. Himenoplasti operasyonları arasında yer alan kızlık zarı dikimi uzun süreli kızlık zarı dikimi ve geçici kızlık zarı dikimi olmak üzere iki türlü yapılabilmektedir. Kızlık zarı dikimi ile ilişki sırasında vajinada beklenen kanamanın oluşmasını salgılayacak yeni bir doku oluşturmaktır.

 

Dış Genital Dudakların Büyütülmesi

 

Dış genital dudaklara vücudun öteki alanlarından alınan yağ dokusunun enjekte edilmesi ile yapılan cerrahi işlemdir.

 

Pubis Tepesi Estetiği - Venüs Estetiği - Puboplasti

 

Pubis tepesine fazla yağ dokusu yapılır yapılır. Pubisin daha genç, düzgün  zinde görünmesi gerekir.

 

G Noktası Büyütme

 

Kadınların vajinadaki haz odacığı olarak bilinen '' G noktası '' na kollajen şeklinde kullanın enjekte edilmesi ile ilişkide duyulan cinsel hazzın arttırılması amaçlayan bir dolgu işlemidir. Dolgu işlemi kalıcı değildir ve etkinin devamı için 6-ila 9 ayda bir tekrarlanabilir.

 

Klitoris Estetiği - Klitoral Hudoplasti

 

Labioplasti ameliyatı sonrasında için başvuran kadınların birçoğunda aslına bakarsak klitoris estetiği de gereksinim vardır. Klitoris  ilişki sırasında uyarılarak orgazmı kolaylaştırıcı rol oynar. Küçük dudakların büyük ve sarkık olduğu için klitorisin de üstünde ve yanlarında aşırı bir doku fazlalığı olabilmektedir. Böyle durumlarda labioplasti ameliyatı sırasında klitorisi örten fazla deri çıkarılarak sorun çözümlenir. Klitorisi örten deri katlantıların '' soyularak '' klitorisin başının belirginleştirilmesi için verilen genel addır. Kadının klitoris uyarlaması ile oluşan haz duyunuzun artırılması amacıyla yapılır. Vajinal gençleştirme karbondioksit lazer ve radyofrekans enerji gibi çeşitli teknik uygulamalar ile dış cinsel organ dokuları, perine ve vajina sıklaştırılması yapılmaktadır. Bu uygulamanın bununla beraber idrar kaçırma şikayetlerinde tedavisi yapılabiliyor.

 

Genital Estetik Ameliyatı Neleri Kapsar?

 

Genital estetik operasyonların genel sıralarıyla neleri kapsadığını şöyle belirtmemiz mümkündür: Yukarıda da belirttiğimiz şekilde vajeninin doğuştan oluşmadığı kişilerde vajenin oluşan genetik rahatsızlıklar şunlardır;

 

  • Vajinanın görünümünün düzeltilmesi
  • Şekilsiz, sarkık ve büyük dudakların düzeltmesi.
  • Dudakların görüntüsünü asimetrik olarak eşitlemek
  • Vajinada oluşan sorunları giderilmesi
  • Yaşa bağlı olarak vajinada ortaya çıkan sorunları düzeltmesi
  • Doğumdan meydana gelen tahribatları ortadan kaldırılması
  • Vajinada oluşan sarkıklığın düzeltmesi.

 

Bunlar ve bunların haricindeki sorunların giderilmesi ve düzeltilmesi için mutlaka alanında uzman bir doktor  ile çalışılmasını öneriyoruz. Aksi durumda sonuçlardan memnun olamayabilirsiniz.

 

Klitoris Estetiği Nedir?

 

Genital Estetik Ankara içinde yer alan konulardan bir tanesi de “Klitoris Estetiği” dir. Klitoris, vajina dudaklarının üst tarafında birleşiyor bulunmaktadır. Bölgenin hassasiyeti son derece yüksektir. Kadınlar, bilhassa cinsel ilişki sırasında bu bölgeden yoğun haz alabilirler. Vajina dudaklarının büyük ve sarkık olması durumunda ne yazık ki kadınlar cinsel hayatlarında istedikleri zevki yaşayamamaktır. Klitoris üzerindeki fazla doku fazlalığı bu hazzı önlemektedir.  Bu ameliyatlar genellikle labioplasti ameliyatı ile beraber yapılmaktadır. Kadınlar, bu ameliyattan sonra daha zevkli ve kaliteli bir cinsel hayata kavuşurlar.