Genital Bölge Kararması Neden Olur?

Genital bölge kararması neden olur sorusu hastalarımızın sık sık bize yönelttiği estetik sorunlar arasında dikkat çekmektedir.

 

Vajina estetiğinde kozmetik uygulama olan genital bölge kararması birçok kişinin canını sıkar. Çünkü birçok kadın genital bölgesini tıraş eder ve zamanla renk koyulaşması gibi sorunlar görülür. Bu sorunların giderilmesi gerektiğinde ise çeşitli kozmetik yöntemlere başvuruyoruz.

 

Sağlık açısından bir sorun olmayan ama estetik kaygıya neden olduğu için cinsel problemlere yol açabilen bu durum, erkeklerde de görülür. Her iki cins için de lazer ve beyazlatıcı kremler kullanılarak rengin açılması hedeflenir. Genelde tek bir uygulama sonrası sonuç alınırken bazı vakalarda daha  çok seans alınması gerekir.

 

Genital bölgede meydana gelen kararmaların birçok farklı sebebi olabilir. Yanlış çamaşır seçimi, dar giysi kullanımı gibi faktörler en çok sebep olan unsurlardır. Bölgenin sürekli hava alması sağlanmalı ve hücrelerin canlı kalması gerekmektedir. Ancak dar kıyafetler hava geçirgenliğini en aza indirdiği için bölgedeki hücrelerin ölmesine ve tenin kararma yapmasına neden olmaktadır. Kararma problemi ile karşılaşmamak için pamuklu iç çamaşırları tercih etmek ve olabildiğince bölgeyi sıkmayan kıyafetler giymek gerekmektedir.

 

Vulva Neden Kararır?

 

Vajinanın vulva bölgesi zamanla kararabilir. Bunun birçok sebebi olacağı gibi, en bilinen sebebi hormonal sebeplerdir. Vajina epilasyonu gibi etkilerin koyuluğa neden olduğu kanıtlanan bir durum değildir. Ama kimyasal malzemelerin kullanılması ya da aşırı kilo kaybı da bölgede renk kararmasına neden olabilir.

 

Genital bölge kararmasının nedenleri aşağıdaki durumlar olabilir:

  • Hormon dengesinin değişimi
  • Doğum kontrol hapları
  • Doğum ya da gebelikler
  • Yaşın ilerlemesi
  • Güneş altında uzun süre kalmak

 

Bazı hastalıklar da genital bölgenin kararmasına neden olabilir. Kalıcı olduğu gibi geçici bir kararma da söz konusu olabiliyor. Bu durumda hastayı vajinal kozmetik operasyonlarla opere ediyoruz.

 

İç Dudak Kararması Sık Görülür

 

Vajinanın iç dudak kısmının kararması da çok rahatsızlık şikayeti yaratan durumlar arasındadır. Düzenli cinsel ilişki, doğum, bikini bölgesinin jiletle epilasyonu gibi durumlar siyahlaşmalara neden olabilir. Yani bu durum son derece normaldir ve kararmalar sağlık açısından bir probleme neden olmaz. İltihap, kaşıntı ya da kokulu akıntı gibi sorunlar olmadığı sürece bu durum sadece estetik bir problem teşkil eder.

 

Aynı zamanda iç dudak kısımları, kilo verme 10 kilo ve üzerinde olursa, tüm vücutta olduğu gibi vajina dudaklarında da sarkmalar görülebilir. Sarkmaların renk koyulaşmasına neden olması da bu bakımdan normaldir.

 

Genital bölge kararması neden olur sorusu hastalarımızın sık sık bize yönelttiği estetik sorunlar arasında dikkat çekmektedir.

 

 

Genital Bölge Kararması İçin Tedaviler

 

Vajina beyazlatma operasyonu  adı verilen uygulamada, vajinanın renginin mevcut halinden daha açık olması hedeflenir. Kısa süren ve acısız bir işlem olan vajinal beyazlatmada lazer kullanılır. Lazer deri altındaki pigmentlere etki ederek, hücreleri parçalar, böylece rengin beyazlaması mümkün olur.

 

Rengin beyazlaması sağlanırken, cilde peeling uygulaması yapılarak tıraşlama nedeniyle oluşan kalınlaşma da ortadan kalkmış olur. Dokunun canlanması ve sıkılaşmasını sağlayan lazer ışınlarıdır. Çünkü derinin altına etki eder. Böylece canlı ve parlak görünüm elde edilir.

 

Vajina daraltma ve sıkılaştırma gibi estetik cerrahi uygulamaları da renk kararmasını giderir. Bu şekilde deri esnetilir ve daha açık bir renk alır. Ama hastanın aynı durumla karşılaşmaması için bikini bölgesinde jiletle tıraş uygulaması yapmaması gerekir. Ankara’da hizmet veren kliniğimize gelen pek çok hastamızın vajinoplasti ameliyatlarının nasıl yapıldığı yönünde sorularını yanıtlamak adına hazırladığımız vajina daraltma nasıl yapılır sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

 

Bitkisel yöntemler deneyen hastalar da başarılı olduklarını belirtiyor. Mesela pirinç ve patatesin nişastası, karbonat gibi ürünlerin düzenli olarak ilgili bölgeye sürülmesi kararmanın azalmasını sağlamaktadır.

 

Bir diğer yöntem olan vajina beyazlatma kremleri ise eczanelerden temin edildiği sürece etki eder. Sahte olan ürünlere itimat edilmemesi gerekir. Çünkü bu ürünler cilde zarar verecek kimyasallar içerir.Genital Bölge Tedavilerinde sıklıkla kullanılan genital bölge beyazlatma işlemleri hakkında detaylı bilgi için genital bölge beyazlatma sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Gebelik Büyük Bir Etkendir

 

Genelde gebelik döneminde kadınların bazı bölgelerinde kararmalar görülür. Vulva bölgesi de bu yerler arasındadır. Genital bölgenin zarar görmesini sağlayan dar kıyafetler, yanlış iç çamaşır çeşitleri de kararma nedenleri arasındadır.

 

Hormonal dengenin bozulduğu doğum ve menopoz sonrası dönemlerde de bölgede renk koyulaşmasının görülmesi olasıdır. Vajina kararması tedavisi için tek bir seans ya da dönem yeterli değildir. Bu süreçte ihtiyaç duyulan sıklıkta uygulamanın tekrar edilmesi gerekir. Lazer ya da kremin düzenli kullanılması gerekir.

 

Her zaman hava alan pamuklu iç çamaşırlarının tercih edilmesi gerekir. Bölgedeki renk kararmalarının en büyük nedeni epilasyondur. Tüy dökücü krem ve jiletler kullanıldığında bu bölgede kararmanın görülmesi normaldir. Çünkü kimyasalların etkisi ciddi sorunlara neden olabilir.

 

Kadınlar için genital bölgenin koyulaşması özgüven sorunlarına neden olur. Cinsel ilişkiden kaçınma gibi sorunlara neden olur. Doğal yöntemleri deneyen ama başarılı sonuç alamayanların lazerle beyazlatma yöntemini tercih etmeleri uygun olabilir.

 

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Lazerle labial whitening yöntemiyle genital bölgesinin kalıcı beyazlaması sağlanır
  • Genital siğil tedavisi, vajinadan idrar kaçırma gibi durumlarda da lazer yöntemi tercih edilir
  • Büyük dudaklar, küçük dudaklar ve makat bölgesinde kararma olan hastalara uygulanır
  • Hastaya anestezi uygulaması yapılmasına gerek kalmadan lazer işlemi yapılır.
  • Birkaç seans sonrası genital bölgede renk açılması görülebilir.
  • Peeling işlemiyle birlikte lazer uygulaması da yapılarak ileri derecedeki kararmaların tedavi edilmesi sağlanır.
  • Her uygulama ortalama 15 dakika sürer
  • İşlem sonrası hasta günlük yaşamına devam edebilir
  • 18 yaşından büyük ve hamile olmayan her kadınalazerle genital bölge beyazlaştırma operasyonu yapılması mümkündür.
  • İşlem sonrası solaryum, güneşlenme ve banyodan bir süre kaçınılması gerekir.
  • Bölgeye kese gibi zarar verici uygulamarın yapılmaması gerekir ama fırçayla yıkanması herhangi bir sakınca doğurmaz.

 

Vajina İç Dudak Kararması Nedir?

 

Kadınların vücudunda en önem taşıyan genital bölge,  sürekli ıslak yapısı ile bilinmektedir. Genelde nemli halde olan bu bölgenin temizliğine ve sağlığına oldukça önem vermek gerekir. Hijyenin en üst düzey tutulması gereken genital bölgeler bazı durumda kararma problemi yaşayarak kadınları mutsuz eder. Birçok farklı sebepten dolayı meydana gelen bu kararmaların çeşitli yöntem ve tedaviler ile geçirilmesi mümkündür.

 

Vajina İç Dudak Yapısında Meydana Gelen Kararmalar

Genital bölge olarak adlandırılan bölgelerde iç kısımlarda yanaklar yer alır. Vajinanın hemen kenarında bulunan bu yanaklar da farklı sebeplerden dolayı kararmalar görülebilir. Ciddi bir sağlık problemi olmamak ile birlikte kendini önemseyen kadınlar için oldukça ciddi bir problemdir. Vulva adı verilen bu bölgede meydana gelen kararmalar uygulanacak çeşitli yöntemler ile kolayca eski görünümüne kavuşturulabilir. Bu konuda genital estetik anlamında birçok başarılı uygulamalardan söz edilebilmektedir.

 

 

Genital Bölge Kararması Bitkisel Çözüm

 

Hemen hemen her kadın hayatının bir döneminde genital bölge kararması ile karşı karşıya kalabilir. Birçok farklı etkene bağlı olarak meydana gelen bu durum sağlık açısından problem teşkil etmemek ile birlikte istenmesi halinde doğal yollardan çözülmesi de mümkündür. Birçok farklı karışımdan elde edilecek kür bu bölgelerin aydınlatılması ve kararmasının geçirilmesi konusunda oldukça etkilidir.

 

Genital Bölgeler İçin Limonlu Kür

 

Genital bölgede meydana gelen kararmanın geçirilmesinde en etkili olabilecek bitkisel ürün limondur. İçerdiği antioksidan sayesinde kararmanın yaşandığı bölgelerde kısa süre içerisinde göze görülebilir bir renk değişimi meydana getirir. Limonu sade bir şekilde dilimlemek ve duş esnasında genital bölgeye masaj hareketleri ile uygulamak yeterli olacaktır. Düzenli olarak yapılan bu uygulama birkaç uygulamadan sonra fark edilmeye başlanmaktadır. Ciltteki ölü hücrelerin canlanması açısından oldukça etkili olan limon belirli bir süre sonra bu bölgede hücrelerin tekrar harekete geçmesini sağlar ve cilt görünümünü düzgünleştirir.

 

Kararma İçin Zeytinyağı Masajı

 

Genital bölge kararmasında uygulanacak zeytinyağı masajı bölgenin kısa sürede düzgün bir görünüme kavuşmasını sağlayabilir. Akşamları uyumadan önce uygulanacak zeytinyağı masajı kısa süre içerisinde bölgede etkin bir fark ortaya çıkartmaktadır.

 

Salatalık İle Genital Kararmaya Son

 

Genital bölgede kararmayı geçirmek için uygulanacak bir diğer besin salatalıktır. İçerdiği antioksidan, bölgedeki hücrelerin kısa sürede canlanması konusunda oldukça başarılıdır. Bölgede her gün 5-10 dk. aralıklar ile uygulanacak masaj sayesinde tende görülecek düzeyde bir ton farkı gözlemlenebilmektedir.

Leave a reply