Genital Bölge Sarkması Nedenleri

Genital bölge sarkması, ya da  ilerleyen yaşla birlikte hormonlarının çekilmesi ile ortaya çıkar. Vajinal doğumlara, sıkça tekrarlanan cinsel ilişkiye bağlı olarak genişler. Vajinal doğum menopoz, gebelik, kilo alıp verme kronik hastalıklarına bağlı olarak  gelişen bu durum vajinan doku ve kaslarda problemler  yaşanmasına sebebiyet verir. Genetik ve neden faktörlerin yanı sıra; İlerleyen yaş, sık cinsel ilişki, kürtaj gibi nedenlerine bağlı olarak vajina normalden daha fazla genişler.

 

Labium Sarkması Neden Olur?

 

Vajinada  doğum sonrası oluşan defet ve kusurlar vajina ile doğum sıklığı genital bölgede vajinada sarkmaya neden olabilmektedir. Genital bölgede iç dudakların sarkık olması, büyük olması kırışıkları ya da fazla katmanlar oluşması gibi durumlarda ses gelmesi, vajinadan dil çıkması, gibi sorunlar yaşanabilir. Labium denilen küçük dudaklarda zamanla boyut artışı ile birlikte klitorisin üstündeki, cilt katlantıları nedeniyle vajina da hoş olmayan görüntüler ortaya çıkarabilir. Bu yüzden ilişkiden kaçınmak giyinmekte zorlanmak gibi bazı sorunlar yaşayabilmektedir. Bazen büyük boyutlarda oluşan küçük dudaklar Hastanın partneri ile yaşadığı sorunlar ileriki dönemlerde vajina de sarkmalar, genişlemeler ortaya çıkmaktadır.

 

Doğumsal Faktörler

 

Çok doğum yapanlarda görülen hormonal  değişimler vajinan vajina duvarındaki tabanın çökmesi derin yırtıklara neden olabilir. Doğum sırasında onarılamayan  sarkmalar zaman içinde kalıcı hale gelebilir. Vajina bağ dokusu kötü olanlardan bu sarkmalar daha fazladır. Bunlar zamanla diğer organları etkilenir. Rahimde ve mesanede sarkma gibi problemlerde neden olabilir. Tüm bu defet ve kusurların derin olduğu yerde ileriki dönemlerde vajina de sarkmalar, genişlemeler ve bu yıkımlara bağlı sorunlar yaşanmasına neden olabilir.

 

İlerleyen Dönemlerde…

 

İlerleyen derecedeki sarkmalar, idrar kaçırma ve genetik hastalıklar gibi sorunlar, zorlu doğum ve ilerleyen yaşla birlikte vajinada yaşanılan deformelerin derin olduğu durumlarda ilerleyen dönemlerde vajina de sarkmalar, genişlemeler ortaya çıkar.

 

İlerleyen Derecedeki Sarkmalar

 

Yine İdrar kaçırma, dışkı kaçırma, ağrılı cinsel ilişki ve cinsel tatminsizlik gibi sorunlara neden olur. İleri derecedeki sarkmalar,  idrar kaçırma ve genetik idrar kaçırma ve genetik enfeksiyonlar gibi sorunlara neden olabilmektedir. Vajinada oluşan genişleme ve sarkmalar Jinekolog tarafından yapılan detaylı muayene sonrası vajinada oluşan genişleme ve sarkmanın derecesi saptanır.

 

Genital bölge sarkması, ya da ilerleyen yaşla birlikte hormonlarının çekilmesi ile ortaya çıkar. Vajinal doğumlara, sıkça tekrarlanan cinsel ilişkiye bağlı olarak genişler.

 

Tedavi Edilmediğinde…

 

Vajina genişlemesi İlerleyen dönemlerde rahim sarkması ile ortaya çıkabiliyor. Tedavi edilmediğinde  İdrar kaçırma, dışkı kaçırma, ağrılı cinsel ilişki ve cinsel tatminsizlik gibi sorunlara neden olur. Ayrıca bu sarkmalardan karın içinde basınç ile birlikte karın ağrı, sırt ağrısı gibi sıkıntılara yol açıyor.

 

Menopoza Dikkat!
Zorlu doğumlarla birlikte gelişmekte olan ve onarılmayan sarkmalar kırklı yaşlardan sonra idrar kaçırma gaz kaçırma rahim sarkması gibi şikâyetler görülür. Menopoz sonrası  vajina aşağı doğru sarkarak açılır.

 

Geniş Vajina Orgazmda Eksikliğe Yol Açıyor

 

Genital bölge ile ilgili sarkma sorunları ilerleyen yaşla bağlantılı, vajen dokusunda ve diğer cinsel organlarda zayıflama, genişlemeye neden olur. Kadında ilişkiden zevk alamamaya,  zevksel ve fiziksel tatminsizliğe çiftler arasında cinsel yönde neden olabilir.  Bunlarda olan Orgazm olamayanlar Genital bölge ile ilgili olan birtakım olumsuzluklar kadının psikolojik hayatını ve psikolojisini etkileyebilir.

 

Genetik nedenler, gelenek partnerinin cinsel organının büyük olması vajinayı genişletilebilir. Vajinanın genişlemesi ile kadınlarda orgazm kaybı sık ortaya çıkmakta çıkmaktadır. Geniş vajen orgazmda eksikliğe ve tatminsizliğe neden olabiliyor.

 

Çiftlerde Yol Açtığı Cinsel Sorunlar

 

Zorlu doğum ve ilerleyen yaşla birlikte vajinal doku genişler  Vajinal doğuma bağlı olarak gelişen bu değişimler vajina genişliğinde bu artma cinsel yaşamında çeşitli sorunlara neden olabilir. Doğum öncesi ya da, hormonların çekilmesi ile vajinada genişleme şekli ortaya çıkarılmış kişilerin doğum sonrası partneri ile ilgili yaşadığı cinsel problemlere yol açar. Bu durum, cinsel ilişki kavramı hazzın azalması ve çiftlerde sorun yaratır.

 

Psikolojik Etkileri Nelerdir?

 

Genital bölge sarkması kadınları en çok etkileyen, özgüven sorunları, beraberinde cinsel travmalara neden olabilmektedir. Bu da kadının partnerine karşı kendini, yeterli hisseder. Bu da kadının sosyal ve cinsel yaşamda konsantrasyon sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur.

 

Partnerin Etkisi

 

Partnerinin cinsel organının büyük olması, vajina genişletebilir Bu da kişi, kadının seksüel hayatını kötü yönde etkileyebilir. Cinsel ilişkiye bağlı olarak genişler genişleyen vajina çiftlerde tatminsizliğe neden olabiliyor.

 

MUTLAKA OKUMALISIN!Vajinoplasti ve Vajina Daraltma