Vajina Daraltma Operasyonu Kimlere Yapılır

Genital bölge estetik operasyonlarına ihtiyaç zamanla oluşabilen hallerdir. Doğum yapmak, ilerleyen yaş faktörü, menopoz, doğum kontrol hapı kullanma, genital bölgeye yapılan lazer uygulamaları, yaşanan enfeksiyonlar bu bölgedeki cilt dokusunu tamamıyla etkiler. Özellikle ergenlik döneminde dokuların artması ile birlikte kararmalar artar. Hamilelikte vajinal bölge genişler, idrar tutamama durumu yaşanır.

 

Bunlardan biri olan vajina daraltma; vajinal doğum veya ilerleyen yaşla birlikte sıkılığı azalmış ve gevşemiş olan vajinanın cerrahi yöntemle daraltılması ya da sıkılaştırılması demektir. Bu operasyonda sarkma derecesine göre işlemler 1.5 saate kadar sürebilir ve hastane ortamında genel anestezi altında yapılır. İşlem sonrasında 1 gece hastanede geçirme ya da birkaç saat dinlenme sonrası evinde istirahate çekilebilir.

 

Vajina Daraltma Operasyonu Nasıl Yapılır ?

 

Vajina; doğum, kilo, yaş ve hormonlara bağlı olarak zamanla genişlemeye, deforme olmaya başlar. Bu durum kadın için günlük hayatta birçok probleme de imza atar. Bu işlem son zamanlarda kadın dünyasında sık sık yaşanan bir durumdur. Vajina daraltma operasyonu kısa bir sürede anestezi olmadan ağrısız ve acısız, cerrahi işlemsiz giderilmektedir. İşlem sonrasında kadın günlük hayatına dönebilir. Lazer cihazları bu estetik işlemler için en az yan etki ile yapılabilmektedir.

 

Vajina Daraltma Operasyonunun Riskleri Var Mıdır ?

 

İşlemler konusunda uzman estetik jinekologlar tarafından yapıldığı takdirde kanama ya da enfeksiyon dışında hiçbir risk taşımaz. Ancak hijyenik olmayan ortamlarda ve işini bilmeyen kişilerce uygulama yapıldığında risk aynı oranda yükselir.

 

Vajina Estetiği Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kişisel hijyene dikkat edilmelidir. Dikişler için pansumanlar düzenli yapılmalıdır. Doktor tarafından verilen ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Ameliyattan 1 gün sonra ılık su ile banyo yapılabilir. Günlük hayata ve iş hayatına dönmede sorun yaşanmaz.

 

  • Vajina daraltma operasyonu sonrasında kanama oluşabilir.
  • Vajina genişlemesi normal doğumla ve hormonlara bağlı olarak genişlemeye deforme olmaya başlar.
  • Vajina daraltma ağrısız acısız kısa sürede giderilebilir.
  • Bu operasyon konusunda uzman estetik jinekologlar tarafından yapılmalıdır.
  • Ameliyat sonrasında dikişler kendiliğinden düşer.

 

Genital bölge estetik operasyonlarına ihtiyaç zamanla oluşabilen hallerdir. Doğum yapmak, ilerleyen yaş faktörü, menopoz, doğum kontrol hapı kullanma, genital bölgeye yapılan lazer uygulamaları, yaşanan enfeksiyonlar bu bölgedeki cilt dokusunu tamamıyla etkiler.

 

 

Vajina Estetiği Sonrası

 

Vajina daraltma operasyonu sonrasında ciddi bir ağrı yaşanmamakla beraber; ağrı kesici ilaçlar var olabilecek ağrılara karşı yeterli gelecektir. Birkaç gün ağrı, şişlik, ödem, hafif lekelenme gibi durumlar yaşanabilir, bunlar normaldir. 1 aylık cinsel perhiz tavsiye edilir. Aynı şekilde deniz havuz etkinlikleri de 1 ay sonra sorun yaratmaz. Ameliyat sonrasında dikişler 15 gün içerisinde kendiliğinden dökülür. Yapılan işlem sonrasında normal doğum yapılmadığı sürece bir vajinal gelişme yaşanmaz.

 

Vajinalarda genişleme daha çok normal doğum yaşayan kadınlarda sık görülürken bazen de sezaryen yapan kadınlarda da kısmen oluşabilmektedir.

Çünkü gebelik süresinde pelvik kasları genişlemeye başlar bu da genişlemeye neden olur. Zira vajina doğuştan geniş ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Bu sebeple işlem sonrasında hastaya sezaryen önerilir. Pek çok kez vajina daraltma operasyonları ile vajina dudaklarının sarkma sorununu çözmek için yapılan estetik operasyonlardan Labioplasti  Hakkında Bilgi İçin Tıklayınız …

Leave a reply