Vajina Daraltma Operasyonu Ne Kadar Sürer

Vajina daraltma (vajinoplasti) operasyonları lokal anestezi altında yapılmakta olup yaklaşık 35-40 dakika gibi kısa süreler içerisinde tamamlanmaktadır. Birçok farklı sebebe bağlı olarak karşılaşılan vajina genişlemesi sorununun çözümüne yönelik olarak yapılan operasyonla bireylerin estetik kaygısı giderilmektedir. Vajinanın girişinden başlamak suretiyle içerideki alana doğru yapılan daraltma işlemi, genital bölgelerde uzmanlaşmış jinekolog hekimlerce yapıldığı takdirde ağrısız- acısız bir şekilde tamamlanmaktadır.

 

Cerrahi müdahale sırasında atılan dikişler insan vücudunda eriyerek kendiliğinden kaybolmakta, bireye herhangi bir estetik kaygı yaşatmamaktadır. Farklı sebeplere bağlı olarak gelişebilen vajina genişlemeleri büyük oranda normal doğum yapan kadınlarda daha sık görülmekle birlikte,

 

  • Jinekolojik müdahaleler
  • Cinsel aktivite sıklığı
  • Yaş ilerlemesi
  • Kürtaj
  • Bağ dokusunun zayıflığı gibi nedenlere bağlı olarak da ortaya çıkabilmektedir.

 

Vajina daraltma operasyonuna ihtiyaç duyulmasının sebeplerinden en önemlisi, bireyin genital bölgesindeki estetik kayıplardır. Ayrıca cinsel ilişki sırasında zevk alma hissinin giderek azalması ve bir süre sonra tamamen kaybolması gibi riskler de daraltma operasyonlarını gerekli kılan faktörler arasında yer almaktadır. Günümüzde muayene ile aynı günde yapılarak taburcu edilen hastalar, kısa bir cinsel perhiz sonrası doğal vajina yapısına sahip olarak tüm kaygılarından kurtulabilmektedir. Ameliyat sonrası dönemlerde normal doğum yağmadıkça yeniden vajina genişlemesinin yaşanmaması, ameliyatın oldukça uzun süre beklentileri karşılamasını sağlamaktadır.

 

Vajina Daraltma Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Dönemi

 

Vajinoplasti ameliyatından bir gün öncesi genital bölgenin tıraş edilmesi gereklidir. Ayrıca ameliyatın lokal anesteziyle yapılması halinde tok karnına, genel anestezi veya hafif uyku altında yapılacak olması halinde ameliyata 6 saatlik bir açlık durumuyla girilmesi gerekmektedir. Yaklaşık 35-40 dakika süren vajina daraltma operasyonları ile birlikte kızlık zarı dikimi ve (Labioplasti) vajina iç dudak estetiği birlikte yapılabilmektedir. Ayrıca talep halinde (klitoral hudoplasti) ile klitoris üzerindeki kırışıklık ve kalıntılar da giderilebilmektedir.

 

Vajina daraltma ameliyatları anestezi altında yapılması sebebiyle herhangi bir ağrı ve acı duyulması söz konusu değildir. Kısa bir süre olsa da meydana gelebilecek şişlik, ödem, kanama gibi muhtemel komplikasyonlar olağandır. Bu tür durumlarda buz tedavisi hissedilen rahatsızlıkların en asgari seviyede seyretmesini sağlamaktadır. Ameliyat sonrası tedavilerde ameliyat yerinin düzenli bir şekilde pansumana tabi tutulması, hekim tarafından reçete edilen ağrı kesici ve antibiyotiklerin zamanında alınması kısa süre içerisinde iyileşme belirtilerinin görülmesini sağlayacaktır.

 

Beslenme alışkanlıklarının belli bir süre değiştirilmesi, peklik oluşturacak yiyecek ve içeceklerden kaçınılması da tedavinin bir parçasıdır. İyileşme döneminde lifli besinlerin tercih edilmesi, vitamin, protein ve mineral ağırlıklı bir beslenme programının uygulanması iyileşmenin daha kısa sürede gerçekleşmesini sağlamaktadır. Ameliyat sonrası genital bölge muhtemel mikrobik oluşumlara karşı korunmalı, deniz veya havuza belli bir süre girilmemelidir.

 

Hekim tarafından önerilecek sürelerle cinsel ilişkiye girilmemesi, ameliyat bölgesinin tahriş edilmemesi açısından gereklidir. Ayrıca, cinsel perhiz süresinin sonunda belli bir dönem vajinal kayganlaştırıcı kullanılması yaranın etkilerini hissetmemek adına önemlidir. İlk cinsel ilişkinin acılı olması ve bir miktar kanama olması da olağan olarak değerlendirilmelidir. Operasyon sonrasında hasta hemen taburcu edilmekle birlikte, iş yaşamına dönmek için birkaç gün beklemek yararlı olacaktır. Vajina Daraltma Uygulamaları Hakkında Daha Kapsamlı Blgiye İhtiyacınız Varsa Vajinoplasti Sayfamıza Göz Atmanızı Tavsiye Ederiz.
 

Vajina daraltma (vajinoplasti) operasyonları lokal anestezi altında yapılmakta olup yaklaşık 35-40 dakika gibi kısa süreler içerisinde tamamlanmaktadır.

Leave a reply