Genital Estetik Nasıl Yapılır

Genital estetik genital bölgelerde farklı sebeplere bağlı olarak oluşan deformasyonların düzeltilebilmesi, yeniden şekillendirilmesi ve yenilenebilmesine yönelik tedavi uygulamalarıdır. Özellikle kadınlar tarafından yoğun talep gören genital estetik uygulamaları, cinsel organların estetik bir görünüme kavuşturulmasının yanı sıra, bireylerin cinsel işlev bozukluklarının onarılmasını da sağlamaktadır. Kadın bireyler tarafından en sık talep gören estetik uygulamalar, vajinal daralmanın sağlanması ve iç dudakların küçültülmesidir. Eşlerin cinsel aktiviteleri sırasında sorunların oluşmasına sebep olan bu tür durumlar, estetik cerrahi yöntemleriyle oldukça hızlı ve memnuniyet verici sonuçlarla yapılabilmektedir.

 

Genital bölgelerde oluşan deformasyonlar estetik kaybına sebep olduğu gibi, bireyin kendine olan güvenini kaybetmesine ve psikolojik sorunlar yaşamasına temel oluşturabilmektedir. Genital bölgelerde meydana gelen estetik sorunlar,

 

  • Kendini değersiz görme
  • Utanma
  • Cinsellikten soğuma
  • Güven eksikliği
  • Mayo, bikini giyememe
  • Cinsel tatminsizlik
  • Estetik kaygıları gibi olumsuzlukların oluşmasına sebep olabilmektedir.

 

Genital Estetik Uygulamaları

 

Genital estetik uygulamaları gerek lazer, gerekse estetik cerrahi yöntemleriyle uzman hekimler tarafından yapılarak, uygulamalara konu olan bölgelerde ihtiyaç duyulan tüm gereksinimler sağlanmaktadır.

 

Vajinoplasti: vajina içi ve çevresinde meydana gelen estetik kayıplar ve deformasyonların giderilmesi ve vajinanın daraltılması uygulamasıdır. Genel anestezi altında yapılan uygulama yaklaşık 35 ila 45 dakika süren bir operasyonla yapılmaktadır. Cerrahi müdahale gerektiren uygulamada kendiliğinden eriyen iplikler kullanıldığı için, dikiş aldırma gibi bir sorun yaşanmamaktadır. Bu tür uygulamalar sonrasında yaklaşık 6 hafta cinsel perhiz önerilmektedir.

 

Labioplasti: farklı sebeplere bağlı olarak vajinanın iç ve dış dudaklarında meydana gelen sarkmaların önlenmesi, iç ve dış dudaklarının küçültülmesine yönelik olarak yapılmaktadır. Hekimin hasta üzerinde yapacağı fiziki muayene sonrasında alacağı karar uyarınca genel veya lokal anestezi altında yaklaşık 30 dakikada yapılabilmektedir.

Cerrahi bir operasyon gerektiren uygulamada kendiliğinden eriyen dikişler kullanılmakta, hasta ameliyat sonrası hemen taburcu edilerek günlük yaşamına dönüş yapabilmektedir. Uygulama sonrasında, dikişlerin tamamen kaybolacağı güne kadar cinsel perhiz önerilmektedir. Bu alanda daha fazla bilgi edinmek isterseniz Labioplasti Sayfamızı Ziyaret Etmenizi Tavsiye Ederiz.

 

Hymenoplasti: kızlık zarı ameliyatı olarak bilinen uygulama, yırtılan kızlık zarının cerrahi müdahale ile ağrısız-acısız ve kısa bir sürede dikilmesidir. Farklı sebeplere bağlı olarak Hasar gören veya yırtılan kızlık zarlarının kendi kendini onarmasının mümkün olmaması, zar dikiminin cerrahi bir müdahaleyle dikilmesini zorunlu kılar. Geçici ve kalıcı kızlık zarı dikimi olarak iki farklı şekilde yapılabilen uygulama, ilk cinsel ilişkide zarın yırtılarak kan gelmesini sağlamak adına yapılmaktadır. Hekimin tercihine ve hastanın hassasiyetine göre lokal veya genel anestezi altında yapılmakta, hasta operasyon sonrası günlük yaşamına geri dönebilmektedir.
 

 

Vajina dudaklarının Dolgunlaştırılması: bireyin kendi vücudundan alınan yağların vajina dış dudaklarına enjekte edilmesi şeklinde yapılmaktadır. Farklı sebeplere bağlı olarak genital bölgede yer alan büyük dudakların zayıflaması ve sarkık olması halinde uygulanan yöntem, dikiş işlemi yapılmadan tamamlanmaktadır. Dış dudakların doldurulmasıyla estetik kaygılar giderilmekte, cinsel organ adeta yeniden yapılandırılmaktadır.

 

Günümüzde tıp teknolojisinin sağladığı olanaklar çerçevesinde birçok genital estetik operasyonu muayenehane ortamlarında ağrısız- acısız ve çok kısa sürelerde yapılabilmekte, bireyin estetik beklentileri en üst düzeyde karşılanabilmektedir. Ancak, uygulamaların genital bölgeler konusunda uzmanlaşmış bir hekim tarafından yapılması halinde sonuçlar memnuniyet verici olabilmektedir.

 

Genital estetik genital bölgelerde farklı sebeplere bağlı olarak oluşan deformasyonların düzeltilebilmesi, yeniden şekillendirilmesi ve yenilenebilmesine yönelik tedavi uygulamalarıdır.

Leave a reply