Labioplasti Ameliyatı

Labioplasti ameliyatı kadınların genital organları üzerinde gerçekleştirilen cerrahi bir işlem olarak karşımıza çıkar. Bu ameliyat ile genital organda bulunan iç dudaklar düzeltilir ve bunun yanında kadınlar daha estetik bir görünüşe sahip genital organa sahip olur. Tabi bunların yanı sıra çeşitli olumsuzlukları da ortadan kaldıran labioplasti ameliyatı, özellikle kadınların kendilerine olan güvenlerini geri kazanılmasında etkili olur.

 

Labioplasti ameliyatı ile daha estetik bir genital organa sahip olmak mümkündür. Uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen bu cerrahi işlem ile her ne kadar estetik kaygılar ortadan kalksa da sunduğu olumlu yönler sadece bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda işlevsel bozuklukların da yok edilmesine olanak sağlar. Yani kadınların cinsel ilişki sırasında acı çekmemesi ya da ağrı hissetmemesi gibi durumlar, labioplasti ameliyatı sayesinde çözüme ulaştırılır.

 

Labioplasti Nedir?

 

Diğer adıyla iç dudak sarkması operasyonu olarak bilinen labioplasti ameliyatı, kadınlarda genital organın herhangi bir nedenle büyük, sarkık ya da asimetrik yapısı için etkili çözümler ortaya koyar. Ayrıca estetik nedenler dolayısı ile kendi genital organlarına bakmak isteyemeyen kadınlar, labioplasti ameliyatı sayesinde yaşadıkları bu sorundan kurtulabiliyor.

 

Labioplasti ameliyatı, genel olarak bakıldığında cinsel estetik operasyonları arasında en çok yapılan ameliyatlar arasında yer alır. Genital oranın iç dudaklarında yer alan şekil bozukluğu her ne kadar bazı kadını rahatsız etmese de pek çok kadın için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Çünkü kendisi ile yakından ilgilenen ve hassas olan kadınlar iç dudak sarkması ya da büyüklüğü konusunda oldukça sıkıntı yaşıyor. Bu yüzden iç dudaklarda yaşadıkları sorunlar için labioplasti operasyonunu tercih ediyor.

 

Labioplasti Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

 

Labioplasti ameliyatı genital organın iç dudaklarında oluşan şekil bozukluklarını gideri ve bu şekilde kadınlara daha estetik bir görünüme sahip genital organa sahip olma fırsatı verir. Labioplasti ameliyatına ihtiyaç duyulan durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir;

 

  • Küçük dudakların çok fazla büyük olması
  • Küçük dudakların belirgin bir şekilde sarkması
  • Küçük dudaklar arasında büyüklük açısından şekil farkı

 

Labioplasti Ameliyatı Hangi Nedenler ile Yapılır?

 

Labioplasti ameliyatının yapılma nedenleri arasında ilk olarak karşımıza çıkan ergenlik dönemi ile hormonlara bağlı olarak iç dudaklarda yani labiumlarda meydana gelen görüntü değişiklikleri yer alır. Bunun yanında çoklu doğum travmalarında da yine labiumlarda çeşitli şekil bozuklukları olabilir ve bu durumlar da yine labioplasti ameliyatına ihtiyaç duyulmasını sağlar.

 

Labioplasti ameliyatı kadınların genital organları üzerinde gerçekleştirilen cerrahi bir işlem olarak karşımıza çıkar. Bu ameliyat ile genital organda bulunan iç dudaklar düzeltilir ve bunun yanında kadınlar daha estetik bir görünüşe sahip genital organa sahip olur.

 

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 

Kadınlarda genital bölgenin içinde yer alan ve estetik açıdan kaygı yaratan iç dudak sarkması ya da bozuklukları labioplasti ameliyatı ile ortadan kaldırılır. Labioplasti ameliyatı sırasında yapılan işlemler aşağıdaki gibidir;

 

  • Labioplasti ameliyatı, lokal anestezi altında yaklaşık olarak 30 dakika kadar süren bir işlemdir. Bunun yanında lokal anestezi altında kendini rahat hissedemeyecek kişilere genel anestezi ile uygulanabilir. Ayrıca labioplasti ameliyatı kesinlikle hastane ortamlarında yapılması gereken bir operasyondur.
  • Ameliyata girecek kadınların adet döneminde olmaması gerekir. Bunun nedeni cerrahi bir işlem olması nedeniyle enfeksiyona karşı önlem alınmasıdır. Çünkü adet olunduğu durumlarda meydana gelen kanama nedeniyle işlem yapılan bölgede hijyen tam olarak sağlanamayabilir.
  • Ameliyat sırasında yapılan işlemler, genital organda bulunan iç dudakların neşter ya da lazer ile kesilmesidir. Bu şekilde kesilen iç dudaklar belirli bir seviyeye kadar küçültülür.
  • Küçültme işlemi sonrasında ilgili bölgeye dikiş atılır ve bu dikişler zamanla erime gösterir. Ayrıca bu şekilde ameliyattan sonra dikiş aldırma sorunu da ortadan kalkar.
  • Labioplasti ameliyatı sırasında pansumana gerek yoktur, ancak genital organdaki iç dudaklar antibiyotik içerikli pomatlar ile temizlenir.
  • Ameliyat tamamen estetik cerrahlar tarafından gerçekleştirilir.

 

Labioplasti Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

 

Labioplasti ameliyatı olan kişilerin operasyon sonrası dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlar ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyon oluşmaması adına önemlidir ve kesinlikle ihmal edilmemesi gerekir. Şimdi, labioplasti ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri daha yakından inceleyelim.

 

  • Labioplasti ameliyatı sonrasında özellikle operasyonun yapıldığı bölgede hijyene çok fazla dikkat edilmelidir. Küçük tuvalete gittikten sonra kesinlikle ameliyat bölgesini kurulmalı ve bu bölgeyi temiz tutmalıdır.
  • Hasta ameliyat sonrasında deniz, havuz, jakuzi ve küvet gibi çok fazla nemli ortamlardan ortalama bir ay kadar uzak durmalıdır.
  • Jimnastik, pilates ya da aşırı açma germe hareketlerinin olduğu sporlar yapmamalı ve bunlara en az 4 hafta kadar ara vermelidir.
  • Bisiklete ve motora binmek ya da ata binmek en az 4 hafta kadar haftaya kadar yasaktır.
  • Diğer yandan cinsel ilişkiye girilmesi için de yaklaşık olarak bir ay kadar beklenmesi gerekir.
  • Bunların yanı sıra ameliyatın ardından 3 ya da 4 hafta kadar ilgili bölgeye ağda, lazer ve epilasyon gibi uygulamalar ile müdahale edilmemelidir.

 

Labioplasti ameliyatı sonrasında eriyen dikişler kullanılması nedeni ile dikişlerin alınması gibi bir durum değildir. Ayrıca bu ameliyatın ardından cinsel hazda önemli derecede bir artış gözlenir. Ankarada bulunan kliniğimizde en sık uyguladığımız genital bölge operasyonlarından olan labioplasti ve kliniğimiz uygulamaları hakkında bilgi için Ankara Labioplasti Sayfamızı Ziyaret Etmenizi Öneririz.

Leave a reply