Vajina Daraltma Nasıl Yapılır

Vajina daraltma, vajinoplasti olarak adlandırılan bir cerrahi uygulama ile yapılabilmektedir. Farklı sebeplere bağlı olarak genişleyen vajina yapısı, bireyi estetik yönden rahatsız edebileceği gibi, eşler arasında yaşanan cinsel aktivitelerde haz kaybına sebep olabilmektedir. Vajina genişlemeleri genellikle erken yaşlarda yapılan doğumlar sonrası meydana gelmekle birlikte, vücutta oluşan sarkmaların kişinin vücut ve cilt yapısıyla da alakası bulunmaktadır. Cilt yapısı ince ve güçsüz bireylerde doğum olmasa bile vajinada genişlemeler görülebilmekte, bu tür sorunlar genital estetik ameliyatlarıyla çözüme kavuşturulmaktadır.

 

Bireyler kendi çabalarıyla ve uzman tavsiyesiyle yapacakları kegel egzersizleriyle de vajina kaslarını güçlendirebilmektedir. Vajina kasları, kadının ilk doğumuyla birlikte daha da gevşek bir şekle dönüşmektedir. Özellikle doğum sırasında bebeğin rahat alınabilmesi adına yapılan epizyotomi, kas gücünün daha da zayıflamasına sebep olmaktadır. Tekrarlayan doğumlar da vajinanın genişlemesine sebep olarak eski yapıya dönüşü daha da güçleştirir. Egzersizler uygulandığı halde vajinada gerekli olan sıkılaşmanın sağlanmaması halinde vajinoplasti ameliyatı tek çözüm olarak kabul edilmektedir.

 

Genişlemiş vajina, estetik açıdan yarattığı olumsuzlukların dışında yaşam konforunu da olumsuz etkilemesi söz konusudur. Vajina kaslarının gevşek oluşu idrar kaçırma gibi sorunların oluşmasına da yol açabilmektedir. Bu tür durumlarda bireyin hem estetik, hem de psikolojik olarak rahatlamasının tek yolu, genital bölgeler konusunda uzmanlık seviyesindeki bir jinekolog tarafından vajinoplasti ameliyatı olmaktır.

 

Vajina Daraltma Ameliyatı

 

Vajina daraltma genel anestezi altında yapılan ve yaklaşık 30-40 dakika süren bir ameliyat sürecini kapsamaktadır. Uygulamada vajenin başlangıcından iç bölüme doğru uzunlamasına 3-4 cm boyutlarındaki alan daraltılmakta, vajina girişinin eskiye oranla 1-2 cm kadar daralması sağlanmaktadır. Vajinoplasti ameliyatlarında dikişler altta kaldığı için görülmemekle birlikte, kısmen görülen dikiş sayısı 4-5’i geçmemektedir. Vajinanın daraltılarak başarılı bir sonuç elde edilmesini sağlayan, vajina alt duvarında bulunan ve iki taraflı pelvis tabanını oluşturan kasların dikiş atılmak suretiyle birbirine yaklaştırılmasıdır.

 

Bu tür ameliyatlar deneyimli hekimler tarafından risk faktörü en düşük seviyede, ağrısız-acısız şekilde yapılmaktadır. Vajina daraltma ameliyatları sonrasında cinsel haz daha yüksek seviyelerde yaşanır. Çünkü vajinanın alt kısmına cerrahi işlem yapılmakla birlikte vajen girişi daralmakta, penis ile klitorisin daha fazla temas etmesi mümkün hale geleceğinden orgazm eskiye oranla daha kolay ve yüksek haz ile gerçekleşmektedir. Erkek penisi açısından da daraltılmış vajina daha fazla tatmin sağlayarak eşlerin orgazmını daha doyurucu bir hale getirmektedir.

 

Vajina daraltma, vajinoplasti olarak adlandırılan bir cerrahi uygulama ile yapılabilmektedir. Farklı sebeplere bağlı olarak genişleyen vajina yapısı, bireyi estetik yönden rahatsız edebileceği gibi, eşler arasında yaşanan cinsel aktivitelerde haz kaybına sebep olabilmektedir.

 

Ameliyat Sonrası

 

Vajina daraltma ameliyatı sonrasında taburcu edilen bireylerin hijyen konusunda çok duyarlı olması gerekmektedir. Genital bölgenin temiz tutulması ve düzenli pansuman yapılması iyileşme sürecini kısaltacağı gibi, ameliyat sonucu memnuniyetinin en üst seviyede gerçekleşmesini sağlamaktadır. Vajinoplasti ameliyatlarında vajina içine atılan dikişler belli bir süre içerisinde kendiliğinden eriyip kaybolmaktadır. Ameliyattan yaklaşık 1 ay sonra dikiş atılan bölge tamamen iyileşmekte olsa bile, hekimler tarafından en az 45 gün cinsel perhiz uygulanması tavsiye edilmektedir. Vajinoplasti ameliyatlarıyla eş zamanlı olarak yapılabilen labioplasti iç dudak estetiği de yaptırılması mümkündür. Bu tür ameliyatlarda her cerrahi müdahalede görülebilen kanama ve enfeksiyon riskinden başka herhangi bir risk söz konusu değildir.

 

 

Leave a reply