Vajina Daraltma Ameliyatından Sonrası Hasta Nelere Dikkat Etmeli

Vajinoplasti, vajinanın daraltılması ve sıkılaşması amacıyla yapılan cerrahi işlemlere verilen adın bütünüdür. Son yıllarda kadınların daha çok merak ettikleri vajina daraltma ameliyatı Uzman Doktorlar tarafından yapılmalıdır. Vajina genişlemesi genel olarak doğumdan sonra karşılaşılan bir durumdur. Doğum yapmayan kişilerin vajina genişlemesi ile karşılaşmasının bir sebebi de doğuştan meydana gelen sorunlardan da kaynaklanabilmektir. Cerrahi müdahaleler yardımıyla vajina daraltılabilmekte ve başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Vajina daraltma ameliyatı sonrası hastanın kendine biraz daha dikkat etmesi gerekmektedir. Yeyip içtiklerine dikkat etmesi, sağlıklı bir hayat yaşamaya çalışması, zararlı alışkanlıklardan uzak durması gerekmektedir.

 

Vajina Daraltma Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecek Unsurlar

 

Vajina ameliyatı gerçekleştirildikten sonra düzenli olarak pansuman yaptırılmaya dikkat edilmeli, reçetede yazılı antibiyotik ve ağrı kesiciler düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Bunların yanında:

 

  • Kişisel temizliğinize ve tuvalet temizliğine dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Lifli besinler tüketilerek bunun önüne geçilebilmektedir.
  • Vitamin, protein, mineral içeriği yüksek olan gıdalar tüketmek gerekmektedir.
  • Buz kalıbı ile yapılan kompresyon işlemi ameliyat yarasının iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olmaktadır.
  • Ağrı, kanama ve ödem şikâyetlerinden kurtulmak için buzlu kompresyon işlemini uygulayabilirsiniz.
  • Vajina daraltma ameliyatınsan sonra 1 ay boyunca deniz ya da havuza girmemeniz önerilmektedir.
  • Cinsel ilişkinin bir buçuk ay sonra yapılması daha sağlıklı olmaktadır.

 

Ameliyat sonrasında lubrikan adlı vajinal kayganlaştırıcıyı cinsel ilişki öncesinde kullanmanız gerekmektedir. Pelvik taban egzersizleri ameliyat sonrası yapmanız gereken egzersizlerdendir.

 

Vajinoplasti, vajinanın daraltılması ve sıkılaşması amacıyla yapılan cerrahi işlemlere verilen adın bütünüdür.

Vajina Daraltma Ameliyatı Neden Yapılır?

 

Vajina daraltma ameliyatına ihtiyacınız olup olmadığını jinekolog tarafından bir dakikalık ufak bir muayene sonrasında anlayabilirsiniz. Doğum, kilo, cinsel ilişki, yaş ve hormonlara bağlı olarak genişleyen vajinaları daraltmak mümkündür. Hem cinsel hayatta hem de günlük hayatta problem haline gelen bu durum operasyonlar ile düzeltilebilmektedir. Vajina daraltma ameliyatı lazer cihazı ile yapılabildiği gibi lokal anestezi eşliğinde de yapılabilmektedir. Doğru uzmanlar tarafından yapıldığı takdirde ağrısız ve sancısız bir şekilde atlatmanızı sağlamaktadır. Ameliyat sonrası çok ufak kanama ve enfeksiyonlarla sonuçlanmakta olup çok fazla risk içermemektedir. Vajina daraltma ameliyatları maksimum 45 dakika sürmektedir. Dikişle gerçekleştirilen bu ameliyat sonrasında dikişler yok edilebilir.

 

Vajina Daraltma Ameliyatına Gelirken Ne Yapılmalıdır?

 

Genelde lokal anestezi yöntemiyle gerçekleştirilen bu ameliyata gelirken tok olmanız ve bir şeyler yiyerek gelmeniz tavsiye edilmektedir. Tok gelmeniz ameliyat sonrası kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olmaktadır. Ilık suyla duş almak stresinizi alan bir yöntem olduğu için bu yöntemi ameliyata gelmeden önceden de uygulayabilirsiniz. Eğer ki size ameliyat öncesinde ilaç almanız gerektiği söyleniyorsa bunu da ameliyata gelmeden önce yapmanız gerekmektedir. Rahat bir eşofman ya da pantolon tercih etmek ideal bir tercih olacaktır.

Leave a reply