Vajina Daraltmanın Zararları Var Mıdır

Vajina daraltma çeşitli sebeplere dayalı olarak genişleyen vajinanın kaslarını sıkılaştırmak suretiyle yapılan bir cerrahi müdahaledir. Vajinoplasti adı verilen bu tür operasyonlara ait riskler, cerrahi müdahalede bulunan hekimin bilgi ve tecrübesine bağlı olarak değişmektedir. Bu sebeple vajina daraltma operasyonlarının genital bölge konusunda uzman hekimlerce yapılması önerilmektedir. Ayrıca ameliyat sonrası tedavilerin hekim tavsiyesine uygun olarak yapılması da risk düzeyini belirleyen faktörler arasında yer almaktadır.

 

Vajinoplasti ameliyatları uzman bir hekim tarafından yapıldığında risk yok denecek kadar azdır. Cerrahi operasyonlarda her zaman risk olmakla birlikte bu tür ameliyatlar sırasında ve sonrasında yaşanan riskler diğer cerrahi müdahalelere kıyasla oldukça düşüktür. Vajina daraltma ameliyatlarında yaşanması muhtemel riskler arasında,

 

  • Bağırsak zedelenmeleri
  • Kanama
  • Enfeksiyon oluşma riski
  • Fazla daralma sebebiyle cinsel ilişki sırasında yaşanan ağrılar yer almaktadır.

 

Her estetik operasyon gibi, vajina daraltma ameliyatlarında da elde edilen sonuçtan memnun olmama riski mevcuttur. Bu tür kaygılardan kurtulmak için bireyin ameliyat öncesi tercihleri oldukça önemlidir.

 

Vajina Daraltma Ameliyatları Neden Yapılır?

 

Vajina daraltma, birçok farklı sebebe dayalı olarak yapılabilmektedir. Kadınların genital bölgelerinde dış genital bölgeyi vajina, dış dudaklar, iç dudaklar ve klitoris oluşturmaktadır. Her kadında bulunmasına rağmen bu bölgeler doğal olarak veya doğum sonrasında şekil ve görünüm olarak farklılıklar gösterebilir. Dış genital organların estetik görünümü de birey açısından oldukça önemlidir. Görülen bazı farklılıklar

 

  • Kadının kendisini başkasıyla kıyaslamasına,
  • İlişki sırasında utanmasına,
  • Kendisini değersiz görmesine
  • Huzursuzluk ve psikolojik rahatsızlıklara
  • Aile ve cinsel yaşantıya olumsuz etkilere varan sorunlara temel oluşturabilmektedir.

 

Özellikle normal doğum yaparak çocuk sahibi olan kadınlarda, doğum esnasında bulunan kaslar bebeğin başı ve vücudunun çıkışı sonrasında genişleyebilmektedir. Bebeğin çıkışı sırasında oluşan yırtıklar vajinanın girişini genişletmekte, buna bağlı olarak büyük dudaklar vajina girişini kapatamadığı için vajina girişi ayrık kalmaktadır. Doğum sonrası normal haline dönen vajina, doğum öncesi sıklığına kavuşamadığı gibi, tekrarlayan doğumlarda durum daha da kötüleşebilmektedir.

 

Vajinanın aşırı genişlemesinin yarattığı sorunlardan biri de, cinsel ilişki sırasında vajina içerisine hava girmesidir. Böyle durumlarda cinsel ilişki sırasında çıkan gaz çıkarma şeklindeki sesler cinsel yaşamı olumsuz bir şekilde etkileyerek eşler arasında sorunlar oluşmasına sebep olabilmektedir. Vajinoplasti uygulamalarıyla tamamen düzeltilebilen bu sorunlar, bireyin estetik kaygılarını ortadan kaldırmaktadır.

 

Vajina daraltma çeşitli sebeplere dayalı olarak genişleyen vajinanın kaslarını sıkılaştırmak suretiyle yapılan bir cerrahi müdahaledir.

 

 

Vajina Daraltma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 

Vajina daraltma ameliyatları çoğunlukla lokal anestezi altında yapılabildiği gibi, yüzeysel uyutma sağlanarak da yapılabilmektedir. Yaklaşık 35-40 dakika kadar süren vajinoplasti ameliyatlarında vajen girişinden itibaren 3-4 cm içeriye kadar olan alan daraltılmaktadır. Daraltma ameliyatı sonrasında vajinanın girişinin yaklaşık 1-2 cm kadar daraltılması sağlanmış olur. Vajinoplasti ameliyatları ile birlikte iç dudak estetiği (labioplasti) de yapılarak bireyin estetikle ilgili beklentileri karşılanabilmektedir.

 

Vajinoplasti (vajina daraltma) ameliyatlarında vajina kaslarının sıkılaştırılması sonucu, hem erkek, hem de kadın bireyin ilişkiden alınan haz artmaktadır. Vajina daraltma ameliyatı sonrasında bireylerin kişisel hijyenlerine önem vermesi, pansumanların düzenli ve doğru bir şekilde yapılması ve hekim tarafından reçete edilen ilaçların düzenli bir şekilde kullanılması gereklidir. Böylece bireyler normal yaşamlarına daha kısa süre içerisinde dönebilmektedir.

Cevabınız

Leave a reply