Lazerle Genital Bölge Beyazlatma

Lazerle genital bölge beyazlatma uygulamaları genital bölgede oluşan kararma ve renk koyulaşmalarının giderilmesi amacıyla yapılmaktadır. Bu tür uygulamalar, bireyin cinsel partnerine daha güzel görünme isteği ve genital bölgelerin özellikle yaz aylarında açık renkli kıyafetlerden kararmış bir görüntü vermemesi adına yapılmaktadır. Genital bölgelerde oluşan renk değişimleri, kararma veya siyahlaşmalara yol açan sebepler arasında,

 

  • Doğum kontrol hapları
  • Östrojen hormonu yoğunluğu
  • Yaş ilerlemesi
  • Genetik etkiler
  • Aşırı kilo almak
  • Genital bölgelere sürülen krem, sabun gibi kozmetik ürünler
  • Dar ve sıkı giyinme alışkanlığı
  • Sentetik içerikli giysiler
  • Genital bölgelerde yapılmış olan cerrahi müdahaleler yer almaktadır.

 

Lazerle genital bölge beyazlatma uygulamaları sonrası istem dışı oluşan tüm renk değişimleri ortadan kaldırılarak, bireylerin beklentileri en üst düzeyde karşılanabilmektedir.

 

Lazerle Genital Bölge Nasıl Beyazlatılır?

 

Uygulama tamamen sterilize edilmiş klinik ortamlarında genital bölgeler konusunda yetkin uzman hekimler tarafından lokal anestezi altında yapılmaktadır. Anestezi sonrasında lazerin beyazlatma amacıyla kullanılan özel probu vasıtasıyla koyulaşmanın olduğu bölgeye lazer ışını tatbik edilmektedir. Uygulamanın amacı cildin üst kısmında bulunan epidermis tabakasının soyulmasını sağlayarak alttan taze bir cilt yapısının elde edilmesidir.

 

Uygulama sayesinde koyulaşmaya sebep olan hücrelerin tahrip edilmesi sonucunda açık renkte ve parlak bir cilt ortaya çıkmaktadır. Genellikle 20-25 dakika süren tek bir seansta yapılabilmesine rağmen, kararmanın olduğu bölgenin özellikleri ve kişinin cilt yapısına göre seans sayısı değişebilmektedir. Lazer uygulaması yapılacak bireyin uygulama yapılacak alana krem sürmemesi, tıraş edilmemesi, güneşte veya solaryumda kalınmaması yönünde uyarılar yapılmaktadır.

 

Lazerle genital bölge beyazlatma uygulamaları, genital bölgede oluşan kararma ve renk koyulaşmalarının giderilmesi amacıyla yapılmaktadır.

 

Lazerle Genital Bölge Beyazlatması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Beyazlatma işlemleri sonrası hekim tarafından önerilen kremlerin, önerilen aralıklarla cilde tatbik edilmesi uygulama sonrası tedavi için yeterlidir. Beyazlatma işlemini takip eden günlerde kızarıklıklar, ödem, şişlik ve su toplanması gibi etkiler görülmekle birlikte kısa süre içerisinde tamamen ortadan yok olmaktadır. Sonrasında lazer uygulamasının yapıldığı alanlarda geçici bir kararma oluşmakta, ölü hücrelerin soyularak dökülmesinin ardından canlı ve taze bir cilt yapısı ortaya çıkmaktadır. Oluşan cilt yapısı eskiye nazaran daha parlak, sağlıklı ve dolgun bir görünüme sahiptir.

 

Lazerle genital bölge beyazlatması bireyin sağlığına herhangi bir şekilde zarar vermediği gibi, uygulama yapılan bölgelerde cildin yenilenerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına olanak sağlamaktadır. Lazer uygulamasında cildin en fazla 3-4 mm altına nüfuz eden ışınların cilt altı dokularına etkisi söz konusu değildir. Ayrıca rahim ağzı, yumurtalık, tüpler herhangi bir zarar görmediği gibi cinsel isteksizlik veya kısırlık gibi sorunların oluşumuna etkisi yoktur. İhtiyaç durulması halinde lazerle genital bölge beyazlatma işlemi ile birlikte vajinal daraltma işlemi de rahatlıkla yapılabilmektedir. Genital estetik uygulamalarında en önemli unsurlarından biri olan vajina sıkılaştırma uygulaması, bireylerin estetik kaygılarının giderilmesinde ve cinsel hazzın en üst boyutlarda yaşanmasına katkı sağlamaktadır.

 

Genital Bölge Başka Yöntemlerle Beyazlatılabilir Mi?

 

Genital bölge beyazlatma konusunda bitki kürleri, kremler ve spreyler denenmiş olmakla birlikte hiç biri kalıcı beyazlığın sağlanmasında yeterli değildir. Kulaktan dolma bilgilerle yapılan bazı karışımların kullanılması durumunda ciltte daha farklı sorunların yaşanması mümkün olduğu gibi, sağlık sorunlarının oluşması da muhtemeldir.

Leave a reply